A St. Andrea feltette Egerszalókot a világ bortérképére

2023. 10. 26., 09:27
Borok
4650
By Gusto

„Világklasszis” – mondta James Suckling a St. Andrea Agapé 2018 boráról és 98 ponttal feltette a világ bortérképére Egerszalókot.

A világ egyik legismertebb nemzetközi borszakírója, James Suckling rendkívül magas, 98 pontra értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok 2018-as évjáratú Agapé Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Bikavér borát. A most közzétett pontszám alapján az Agapé 2018 Magyarország legjobb száraz vörösbora.

Suckling 98 pontja nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szakmai elismerésnek számít, ahogy a szakíró fogalmaz, a St. Andrea Szőlőbirtok Agapéja „a világ legjobb vörösboraihoz hasonlítható.”

A bor kereskedelmi forgalomban még nem kapható, az első 100 előjegyzést a mai naptól fogadja a szőlőbirtok az andrea@standrea.hu email-címen. A díszdobozba csomagolt, sorszámozott palackokat Dr. Lőrincz György borász adja majd át a borkedvelőknek.

A birtok lenyűgöző tételét a budapesti St. Andrea Restaurantban egy különleges estén mutatják be elsőként a borászok, Dr. Lőrincz György és ifjabb Lőrincz György.

A St. Andrea borait amúgy nem először ismerik el nemzetközi szinten. Két étvvel ezelőtt már történelmet írt.