A Vili Papa Cuvée a legsikeresebb magyar vörösbor

2022. 06. 24., 08:54
Borok
8630
By Gusto

A Decanter World Wine Awardson (DWWA), a világ legnagyobb és legelismertebb borversenyén idén a Thummerer Pincészet 2018-as Egri Vili Papa Cuvée Superiorja lett az egyetlen aranyérmes vörösbor a Magyarországról nevezett vörös tételek közül. 

A pincészet presztízs bora ezzel nem csak a legsikeresebb hazai vörösbor lett a verseny kiemelkedően erős mezőnyében, de egyben megingathatatlan pozíciót harcolt ki magának a nemzetközi borvilág legmagasabb szintjén is.

„Thummerer Vilmos szellemisége mindig is egyet jelentett az útkereséssel és a legmagasabb minőségre való törekvéssel. Ez a hozzáállása maradt örökül ránk, utódokra, s ez vezérli munkánk minden egyes lépését. Ezért is értékes számunkra ez az eredmény” – lelkesedik Pulay Polett, Thummerer Vilmos unokája, a pincészet gazdasági vezetője.

A Vili Papa csakis az arra méltó, legjobb években kerül palackba. Bordói stílusú házasítás cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot fajtákból.

Emlékeztetőül: 2022. április 29-én este a Budapesten megtartott Borászok Borásza Díjátadón Thummerer Vilmost (1943-2021) választották a tizenhatodik Borászok Borászának.

A magyar borok amúgy 4 platinát, 9 aranyat hoztak haza, és számos ezüst- és bronzérem is született a versenyen.

A díjazott magyar tételek a verseny honlapján.

Fotók: Thummerer pincészet