Amerika az idei Budapest Borfesztivál díszvendége

2022. 08. 24., 19:14
Borok
3150
By Gusto

Az idei Budapest Borfesztivál szeptember 8. és 11. között várja vendégeit.

Európa egyik legnívósabb gasztro eseményének hagyományosan a Budai Vár teraszai adnak otthont, ahol a pazar budapesti panoráma mellett ismét találkozhatunk a legjobb hazai és külföldi borászokkal, valamint kivételes tételeikkel. A rendezvény fő támogatója idén is a SPAR Magyarország, amely már évek óta, elkötelezetten áll ki a hazai borkultúra mellett. 

A Budapest Borfesztivál díszvendégként idén az Amerikai Egyesült Államokat üdvözli – Kaliforniából, Washington államból és Oregonból érkeznek borok, hogy a magyar közönség előtt bemutatkozhassanak. Idén is sor kerül a már megszokott népszerű szakmai programokra, illetve a Borfesztivál két színpada több mint 30 produkciót kínál a szórakozni vágyóknak. 

A SPAR Magyarország 2007 óta a Budapest Borfesztivál fő támogatója, ezzel is felkarolva a magyar agrárium legfontosabb produktumait, a magyar borokat és borászatokat. A vállalat szerint a bor páratlan – gasztronómiai és kulturális – érték, amelyet ápolni kell. 

A szervezők és a SPAR egy kötetlen, fesztiválhangulatú sajtóeseményen mutatják be a programot, a fesztiválon megjelenő borokat és borászokat, illetve az esemény kulináris különlegességeit.