Georgia lesz az idei Budapest Borfesztivál díszvendége
Georgia mutathatja be díszvendégként borait a 33. Budapest Borfesztiválon, amely számos magyar és nemzetközi termelő boraival, gasztronómiai különlegességekkel, pódiumbeszélgetésekkel és egyéb programokkal várja az érdeklődőket szeptember 12. és 15. között a Budavári Palota teraszain.
A kaukázusi ország borkultúrája iránt érdeklődők minden nap a borrégió hazai szakértője előadásában ismerkedhetnek meg Georgia egyedi boraival a Borfesztiválon.
Régészeti kutatások szerint nyolcezer éves borkultúrával rendelkező Georgiában (Grúzia) készített borostyánszínű, héjon erjesztett, magas tannintartalmú natúr fehérborok érdekessége, hogy nagy részüket az évezredekkel ezelőtti technológia alapján készítik a mai napig.
A világ legdinamikusabban fejlődő borrégiójának megismerésén túl a Georgia különböző tájegységeire jellemző gasztronómia is bemutatkozik a rendezvényen: a látogatók olyan ételeket ismerhetnek meg, mint a Hachapuri, a húsos batyu (hinkali), a tradicionális sajtos lepény (imeruli), valamint a grillezett, nyársra tűzött húsételeket (mtsvadi) is.
Fotó: pexels anna romanova
Forrás: mti