Homonna Attila furmintja a világ második legjobb éttermében

2018. 02. 26., 19:58
Borok
21063
By

Homonna Attila az egyik legvagányabb tokaji borász. Nyitott, európai arc. Nemcsak szuper borokat készít, de el is tudja juttatni azokat a megfelelő célközönséghez.

Homonna Attila

Exportban lépésről lépésre halad a fine dining vonalon.

Hidden Treasure, azaz rejtett kincs, olvasható 2015-ös, exportra szánt furmint tételén, amely most óriási nemzetközi sikert aratott, ugyanis felkerült a New York-i Le Bernardin étterem étlapjára.

Meg az, hogy MORIC projekt, az is ott szerepel a címkén, mindjárt megtudjuk, mit jelent.

Szóval Eric Ripert séf szarvasgombás emulzióval és tagliatellével szervírozott "lakkozott" homárfarok mellé ajánlja.

A Le Bernardin 3 Michelin-csillagos hely, a világ legjobb éttermeit felsorakoztató La Liste rangsorban ezer étteremből a második helyen végzett 2017-ben.

A történet másik fontos szereplője

A történek másik fontos szereplője Roland Velich (Weingut Moric), aki saját címkéje alatt eddig 2 magyar borászt tartott érdemesnek arra, hogy a 38 országot magába foglaló, 15+év alatt felépített top-horeca export hálózatába bevigyen.

Roland Velich (kép forrása: Somlói Borok Boltja)

Homonna után a második borász a somlói Kis Tamás (Somlói Vándor), az ő Hidden Treasure-project bora idén debütál, ugyanilyen MORIC címkével.

Attila (és Tomi is) kiválasztottak, a teljes marketinget ill. értékesítést a MORIC végzi, a saját hálózatán belül.

Velichnek a (Hidden Treasures) project első sorban azért fontos, hogy a Pannon borvidék (ő hívja így a Kárpát - medencét) azon termőhelyeire hívja fel a világ figyelmét, amiket ő egyedinek tart. Először megvan tehát a termőhely, utána választ borászt.

Cartwright Évához, a Somlói Borok Boltjába például 2 évig járt kóstolni, mire eldöntötte, hogy Kis Tomi lesz a következő választottja.

És izgatottan várjuk, ki lesz a No.3. 

Itt olvashatnak remek Roland Velich-interjút.

(Címlapkép forrása: instagram)