Különleges borok Budapest egyik legjobb borbárjában
Van egy borbár Budapesten, ahol csak kis tételes, hazai borokkal foglalkoznak, de azokkal nagyon.
Az N28 borkóstolókkal, kis pincészetek különleges tétel-bemutatóival és elfeledett ősi magyar fajták kóstoltatásával színesíti még tovább ezt az évszakot.
A N28 Wine & Kitchen tavaly őszi megnyitásával két híres magyar borászat álma vált valóra. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon. Szentesi József pedig a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a sárfehér vagy a tihanyi kék.
Nekik köszönhető, hogy megszületett ez a különleges hely, étterem és borshop egyben. Olyan széles választékot kínálnak hazai, kis pincészetek izgalmas boraiból, melyet máshol nem igen találunk.
Jelenleg közel 150 minőségi magyar bor, pezsgő és desszertbor sorakozik a borshopban, melynek zöme certifikált organikus, organikus szemléletű vagy természetközeli gazdálkodást végző kicsi pincészetek borai.
Aktuálisan igazi kuriózumnak számít a Szentesi Tarcali kék, és az új évjáratos Szentesi Fekete Muskotály 2021 is, mely szőlőfajtának a Szentesi pincészet az egyetlen Magyarországi termelője. Ősztől 2 új borászat is színesíti a borlapot, a Von Beőthy és a Pintér Csaba Pincészet.
A különleges tételek mellett a szezonálisan megújuló étlap új fogásai miatt is érdemes ellátogatni a borbárba, melyeket szintén hazai borok ihlettek.
Képek forrása: N28 Wine & Kitchen