Magyar rozék is nyertek Cannes-ban

2021. 07. 21., 14:42
Borok
5748
By Gusto

A franciaországi Cannes-ban idén nyáron nemcsak a filmcsillagok ragyognak, hanem a magyar rozék is. 

Az Egri borvidékről aranyérmet kizárólag az Ostoros Családi Pincészet szerzett. Magyarországról az Ostoros mellett még négy borászat, a Csányi Pincészet, a Frittmann Borászat, a Font Pincészet és a Szentpéteri Borpince rozéi kapták meg a kiváló minősítést.

A nyertesek teljes listája itt található.

2004 óta itt rendezik meg minden évben a világ legnagyobb, kifejezetten rozéknak szóló világversenyét, a Mondial du RosétA három napig tartó versenyen a bírálók vakkóstolással választanak, arany és ezüst minősítéseket osztanak ki.

Mi az Ostoros Egri Rozét kóstoltuk. Valóban remek bor. 

A hűvös klímával rendelkező Egri borvidék kiválóan alkalmas magas minőségű rozéborok készítésére, ráadásul az Ostoros Családi Pincészet nagyon széles fajtaválasztékkal dolgozik, és ez lehetővé teszi, hogy az Egri Rozét minden évben úgy alkossák meg, hogy csak az adott évben legkiemelkedőbb borokból házasítsák.

Nem ez az első komoly elismerése ennek a bornak, hiszen 2020-ban a Top 100 kiadványban Magyarország második legjobb rozéborának választották.

Az Ostoros Családi Pincészet tulajdonosa, Soltész Gergő szerint nemcsak az a különlegessége az Egri Rozénak, hogy vibrálóan rózsaszín, hanem az is, hogy a díjnyertes 2020-as évjáratot a legjobb kékfrankos, merlot, pinot noir, portugieser és blauburger borokból házasították.

A kategória további hírei