A Semmelweis Egyetem tizenkettedik alkalommal rendezi meg országos borversenyét

2022. 06. 09., 17:52
Borok
3233
By Gusto

Ma már sokan sokféleképpen támogatják a magyar borkultúrát. A Semmelweis Egyetem tizenkettedik alkalommal rendezi meg országos borversenyét, kiemelten támogatva a tehetséges, minőség iránt elkötelezett magyar borászokat, pincéket.

A több mint egy évtizedes tapasztalat azt mondatja, hogy egyértelmű igény mutatkozik a borászatok részéről, hogy nevezzenek a több mint negyed évszázados egyetem saját borversenyére. Az elmúlt években szépen kúsztak fel a mintaszámok, ma már több mint 200 bor sem meglepő a nevezési listán.

Amellett, hogy ez bemutatkozási lehetőség és verseny is egyben, a fő kérdés, hogyan is tudja támogatni az egyetem a borászokat?

A kategóriák győzteseitől egy éven át vásárol az egyetem borokat, kiemelt hazai és nemzetközi rendezvényeire, partnerei megajándékozására.

A verseny egyik izgalmas sajátsága, hogy a zsűrielnök szakértők mellett borhoz értő orvosok, professzorok ülnek egy asztalhoz, ezzel igen széles kóstolói befogadóréteget biztosítva az igényes és szakszerű kiválasztáshoz.

A kétkedőknek csak annyit, hogy szinte minden évben tökéletesen megegyezett a nemzetközi szaktekintélyek és az orvos-zsűri álatal kiválasztott borok listája.

A borverseny kategóriái, versenyszabályzata és nevezési felhívása is az egyetem honlapjáról tölthető le.


A kategória további hírei