Teljes arculatváltás a Pajzos Tokajnál

2021. 11. 25., 19:55
Borok
4288
By Gusto

A Pajzos Tokaj november 24-én rendhagyó borkiállítás keretén belül a Bárkert Bistróban mutatta be új arculatát és megújult márkáját. 

Az újragondolt arculat minden elemében egységes, modern és letisztult, a teljes körű rebranding mellett a borászat marketingstratégiája és termékportfóliója is megújult, átlátható termékskálája több értékesítési csatornán, szélesebb célcsoport számára lett elérhető.

„A piaci elemzéseket követően egyértelművé vált számunkra, hogy egy olyan prominens márkát kell felépítenünk, amely a tokaji borok büszke nagykövete lehet. A cél megvalósítása érdekében a felső szegmensben található, prémium „Pajzos Tokaj” márkanév alá vontuk be a kiskereskedelemi csatornába értékesített, jó ár-érték arányú „Megyer Tokaj” márkánkat. Ezzel a lépéssel szélesebb fogyasztói közeget tudunk megszólítani, több helyen elérhetőek a borok, továbbá egy márka építésére tudunk teljes erőből koncentrálni.” – nyilatkozta Laurent Comas, a Pajzos Tokaj birtokigazgatója.

A pop up eseményen egy kiállítást modellezett a pincészet, elrugaszkodva ezzel a hagyományos borkóstolók forgatókönyvétől. A „kiállítás” hat műalkotást, hat bort mutatott be, ahol a meghívott vendég saját tempójában kóstolhatta, láthatta, fedezhette fel a tételeket.

A címkékről Kiss Zsombor grafikusművész, az új címkék alkotója elmondta:

„Fontosnak tartottuk, hogy a logó megőrizzen valamit a formai elődjéből, hogy akik ismerték korábban a márkát, azok számára megmaradjon a kontinuitás. Nem pusztán logó frissítés történt, hanem teljesen új alapokra helyeztük az arculatot. Elsőként a korábbi ornamentális díszítéssel szemben egy minimalista megoldással született újra a márka, ezt kiegészítettük a pajzs motívummal, amely utal a Pajzos név eredetére. A másik fontos mozzanat a Pajzos dűlőt ábrázoló stilizált rajz megjelenítése volt, amely kapcsolatot teremt a terroire-ral és a borvidék kulturális örökségével.”

Az esemény tetőpontjaként bemutatták legújabb, exkluzív termékük, a limitált számban készült, magnum palackba bújtatott Furmint Double Selection 2018 tételt. 

Képek forrása: Pajzos Tokaj