A street food lehet a gazdasági válság igazi nyertese

2023. 01. 09., 12:33
Gasztrohírek
14110
By Gusto

Számos szektor mellett a vendéglátást is alaposan felforgatta a Covid, majd azt követően a jelentős infláció, valamint az energiaárak elképesztő mértékű emelkedése. 

Ám, míg a járvány – a megnövekedett otthon töltött idő által – szinte kizárólag negatívan érintett minden ezen a területen tevékenykedő vállalkozást, a jelenlegi helyzetből akár nyertesen is kijöhetnek azok, akik magas minőségben és eredeti ötletre alapozzák a működésüket. 

A gazdasági átrendeződésnek köszönhetően az emberek előszeretettel választanak á la carte étterem helyett színvonalas street food egységeket.

A megemelkedett áraknak tudható be, hogy az étterembe járó közönség egy része lefelé kategóriát váltott, az általában drágább á la carte éttermek helyett a megfizethetőbb, de szintén magas minőségű streed food megoldásokat részesíti előnyben.

„De még ebben a körben sincs garancia az eredményességre, a vendégek szimpátiájáért és bizalmáért keményen meg kell dolgozni. Olyan időszakot élünk, amikor sokak kényszerülnek arra, hogy bezárják az üzletüket. Ennek főként azok esnek áldozatául, akik nem egyedi, valamilyen tulajdonságában különleges terméket kínálnak a fogyasztók számára” – osztotta meg véleményét Hutás László.

„A házhozszállítás mellett másik erősödő trend az egyre nagyobb körben elterjedő húsmentes, illetve minden mentes étkezésre való törekvés. Új supreme csirke termékünk már glutén-és laktózmentes. Húsmentes alternatívát pedig a jackfruit gyümölcs felhasználásával tudunk kínálni, amely éretlen formájában semleges ízű és a húshoz hasonlóan szálas szerkezetű, így fogyasztása ugyanazt az élményt nyújtja” – tette hozzá a szakember.

„Annak idején azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy két nagyon kedvelt ételt összeházasítunk, és a street food kedvelőit meglepjük a frissen sütött, extra ropogós bundájú csirkénkkel, sós waffle tölcsérben tálalva. Ebből született meg a tölcsér és csibe kombinációnk, a Tölcsibe. Az ötlet, hogy egy merész street foodot emeljünk be a magyar kínálatba, Amerikában született, ahogy maga az ételkombináció is, mi azonban az amerikai feelinget saját receptjeinkkel felturbózva, a hazai ízléshez igazítva álmodtuk tölcsérbe. A magyar ízek mellett olyan klasszikus amerikai szószokkal készülő legendákkal is találkozhatnak a hozzánk betérők, mint az old time BBQ vagy a ranch. Azok számára pedig, akik nem fogyasztanak húst, minden tölcsérünk elérhető teljes értékű vegetáriánus verzióban is, amiben a csirkemellfilét paníros jackfruit-falatok helyettesítik.”

Fotók: tölcsibe