Arannyal szórt cappuccinót ihatunk egy magyar étteremben

2023. 02. 07., 11:30
Gasztrohírek
22451
By Gusto

A közelmúltban megnyílt Szarvason az Újváros Bisztró, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is fogyaszthatunk.

Szin János tulajdonos elmondta, az általuk is kínált arany cappuccinót eddig egyedül a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában lehetett megkóstolni Dubajban. Az arany cappuccino ára sem kispályás, egészen pontosan 24 990 forintba kerül.

Nemzetközi viszonylatban is elismert séfekkel, helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel és egyedi pompával várja a vendégeit Szarvas legújabb városrészében az Újváros Bisztró.

Az éttermet egy lokálpatrióta testvérpár, Szin Csaba és Szin Bence álmodta meg, és gondoskodtak róla, hogy világszínvonalú luxusban legyen része mindazoknak, akik betérnek hozzájuk.

Mivel Szarvas egyik legfőbb nevezetessége a 19. században épült Bolza-kastély, az ötletgazdák szerettek volna tisztelegni a grófi család előtt, ezért a Hi-Tech épület padlóját olasz kerámia díszíti.

A kávézóban háromfajta, folyamatosan változó specialty kávéval biztosítják a megújuló kávéélményt, melyek egy olasz, egy hazai és egy nemzetközi csúcspörkölő tételei. A kávék között szerepel az arany cappuccino is, amely 24 karátos aranyporral van fedve.

Szin Csaba szerint az arany cappuccino nem csupán divattermék, ugyanis a nemesfémnek kifejezetten jó hatása van az egészségre.

A gasztronómia luxuseleme állítólag serkenti a vérkeringést, fájdalom- és gyulladáscsökkentő, szabályozza a szívműködést, hatékonyan kezeli a függőségeket, hangulatjavító, élesíti az elmét és javítja a szexuális vitalitást is.

Néhány süteményükön szintén található vékony aranylemez, csúcstequilájuk díszítése is 24 karátos, de tervezik, hogy a következő menüsornál az arany az ételeken is visszaköszön majd.

Forrás: Újváros Bisztró