Bocuse d'Or: a legjobb tál a magyaroké
Sajnos nem sikerült megismételni a dobogós helyezést a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjén a norvégiai Trondheimben.
A március 19-20. közötti rendezvényen azért nem maradtunk díj nélkül: a zsűrinek a magyarok tálja tetszett a legjobban.
A csapatot Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó szálloda séfhelyettese vezette, a commis-ja pedig a siófoki Fodor Noel volt. Coach-ként Szabó László dolgozott a fiúk mellett.
A kontinensdöntő idei témái a lofoteni skrei, azaz egy Norvégiában honos tőkehal, valamint a fröyai fésűkagyló voltak. Ezek mellé két zöldségköretet is készült, valamint egy harmadik, amelyben a tőkehal is szerepelt.
A hústányér témája a Röros régióból származó rénszarvas-fartő volt, amihez az állat nyelvét és a lábszárát is kötelezően felhasználták, akárcsak egy helyi alkoholos italt, az akvavitet.
Az legjobb commies, vagy segítő díját Svédország nyerte el, míg a legjobb tányér az Egyesült Királyságé. A magyarok érdemelték ki a legszebb tál díját, és eredményükkel a 2025-ös lyoni világdöntőre is kijutottak.
A dobogóra a papírforma szerint a skandináv csapatok kerültek, akik évek óta uralják a Bocuse d’Or versenyeit.
- Első hely: Dánia
- Második hely: Svédország
- Harmadik hely: Norvégia
Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia