Élőben követhetjük 2022 legnagyobb gasztronómiai eseményét

2022. 03. 22., 11:47
Gasztrohírek
6196
By Gusto

Március 23-24-én, Budapesten rendezik meg a világ legrangosabb és legizgalmasabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét. A szurkolók nyomon követhetik a magyar csapat és a többi ország látványos vetélkedését a vince.hu élő, helyszíni közvetítésével.

A Bocuse d’Or valóban a legizgalmasabb, leglátványosabb gasztronómiai erőpróbák egyike: a résztvevő országok séfjeinek két segítőjükkel együtt pontosan 5 óra 35 perc alatt két fogást kell elkészíteniük, részben a kötelezően előírt alapanyagok felhasználásának segítségével.

A gasztronómiai olimpiát minden páratlan évben rendezik meg a franciaországi Lyonban, a köztes években tartják a kontinentális selejtezőket. Budapest 2016 után elsőként másodszor rendezheti meg az európai döntőt. Az első rendezés szerencsét hozott a magyaroknak: 2016-ban Széll Tamás (aki később saját éttermével. a Standdal a Michelin csillagot szerzett) nyerte meg a budapesti versenyt, majd végzett a 4. helyen a világdöntőben. Idén munkatársa, Dalnoki Bence képviseli a magyar színeket, aki a vele készített interjúban elmondta, szeretné megismételni Széll Tamás sikerét és dobogóra állni Budapesten.

A március 23-24-én a budapesti Hungexpón megrendezésre kerülő Bocuse d’Or a gasztronómia valódi ünnepe lesz. A versenyzők konyháival szemben felállított tribünön szurkolók százai fogják hangosan biztatni a csapatokat. Magyarország mértékadó gasztronómiai portáljaként a vince.hu kiemelten kezeli a 2022-es Bocuse d’Ort: aki nem tud a helyszínen jelen lenni, a vince.hu kétnapos élő közvetítésének segítségével online élheti át a versenyhangulatot és követheti nyomon a magyar csapat szereplését.

Az élő közvetítés ezen a linken követhető:

https://vince.hu/bocuse-d-or-budapest-kozvetites

Fotók:  VINCE / Jekken Péter