Ez Magyarország étele 2024-ben
Szolnokon, a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében tartották a Magyarország étele 2024 elnevezésű élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny döntőjét és díjátadó ünnepségét.
Asztalos István, a főszervező Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke elmondta, a megmérettetés elindításakor az volt a céljuk, hogy hatvan év után szülessenek végre új magyar ételek. "A magyar konyhát meg lehet újítani, annak van jövője. Hazai alapanyagokból hazai gasztrokultúrát kell építeni" - vélekedett.
Erdőről mezőre elnevezésű ételkompozíciójával a nyírbátori Kakukk X Bila csapat nyerte a Magyarország étele 2024 versenyt. A verseny második helyezettje a fülöpszállási Vidám Borgőzös Harcsa Kuttyogatók nevű csapat lett a Halász Rapszódia elnevezésű ételsorral. A harmadik helyen a budapesti Kondérbetyárok nevű csapat végzett Malac Mennyország nevű ételkompozíciójával.
A legfeljebb négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárták, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetőek legyenek, és értékesítési szempontból is megfeleljenek a magyar igényeknek. Fontos volt a hagyomány, a regionális magyarországi alapanyagok megjelenése.
forrás: MTI, Magyarország étele facebook