Ezért az étteremért érdemes Esztergomba menni

2022. 03. 07., 15:57
Gasztrohírek
7207
By Gusto

Friss koncepcióval és új névvel nyitott újra a 42 Restaurant & Bar.

Barna Ádám és Varga Sándor azonban egy külön világot álmodott meg a korábbi Bistro42 falai közé, ami a kisváros közepén is egy metropolisz hangulatát árasztja. A frissen megnyitott és nagymértékben átalakult 42 Restaurant & Bar a Bistro42, míg a hozzá tartozó Room42 a Rudolf-Ház Boutique Hotel örökségét viszi tovább.

Az új stílust utazások, számos ország felfedezése és kóstolások sora ihlette. A Bistro 42 már nem sokkal a megnyitása után az ország legjobbjai közt került fel a Dining Guide 2021-es listájára. Barna Ádám séfet szintén az élvonalban tartják számon, 2018-ban az Év Séfje-díjat is elnyerte.

A séf Varga Sándor tulajdonossal karöltve még magasabb szintre emelte az élményt. Céljuk: katarzist teremteni a vendégek számára.

Barna Ádám továbbra is együtt él majd a régió minőségi alapanyagaival, ám nem ragad le a kacsamáj-mangalica vonalon. Nemzetközi élményei egyfajta sajátos fúziós konyhát inspiráltak, ami nem pusztán különböző nemzeti ételeket olvaszt össze, hanem korlátok nélkül merít a világ minden tájáról.

Az étlapon így egyszerre tűnhet fel egy közép-amerikai ihletésű fogás, vagy a kortárs magyar konyha remekei.

Ez a világra nyitott gondolkodás tükröződik az új 42 filozófiájában, amely a teljes szabadság jegyében született meg. Az enteriőr is a multikulturális hangulatnak megfelelően alakult át: az étterem belső terét Csap Viktor és csapata tervezte meg, hogy passzoljon a megújult koncepcióhoz.

Emberek vagyunk, nyitottak világra, mégis megvannak a hagyományaink. Ennek a kettőnek a találkozása, ahol összemosódik a gyermekkorunk és a világból érkező összes élményünk. Ezeket a gasztronómiában még senki nem fogta meg olyan jól, ahogy mi tesszük” - hangsúlyozza Varga Sándor tulajdonos.

Barna Ádám hozzáteszi: a célja félretenni a dogmákat, és hosszas degusztációs menük helyett inkább teljesen egyedi, karakteres fogásokat varázsolni a vendégek elé, méghozzá a gourmet éttermek kiemelkedő színvonalán.

Sok, nem egymásra épülő alapanyag és étel kerülhet egyidejűleg a vendégek elé a 42-ben, ahol egy egyszerű Waldorf saláta is lehet, ha másféleképpen is, de olyan emlékezetes, mint a báránylapocka. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy kibújok a bőrömből. Minden megmarad, amit örömmel képviselek és amit eddig is szerettek a vendégeink, csak kiegészül valami többel és mással, amit eddig nem mutattunk meg magunkból. Egy élményhangsúlyú, kötetlen éttermet látok magam előtt, ami nem a konyhai koncepciókról fog szólni, hanem egy jó helyről, ahogyan mi látjuk a világot” - hangsúlyozza a séf.

Képek forrása: Bistro42