Japánból a Bükkbe: Garai Ádám az Iszkor vendégséfje

2024. 03. 25., 09:30
Gasztrohírek
6164

Pillanatok alatt a bükki régió állócsillaga lett a mályinkai Iszkor étterem.

A csúcsgasztronómia, a Bocuse és Balaton után Pohner Ádám egy sokkal nyugodtabb helyet talált: nagyanyja falujában, az egykori kocsmában nyitotta meg éttermét, amit ezúttal két napra átenged barátjának, Garai Ádám séfnek.

Sokan kételkedtek abban, hogy távol mindentől sikeresen működhet egy jó konyha, de Ádám és párja, Kun Luca rácáfoltak erre. 

A helyi termelők finomságaira alapuló ízek és a kreativitás hamar eljuttatta oda az Iszkort, hogy folyamatos teltházzal üzemelnek, így egyre több ötletet áll módjukban megvalósítani. 

Kitchen takeover, mondja a nemzetközi konyhai zsargon: „Ádám helyett Ádámunk lesz két este erejéig, itt a kis falunkban” – mondták április 10-11-ről, amikor Garai séf veszi át a fakanalat. 

Ő korábban nem csupán lakótársa, de kollégája, versenytársa és felettese is volt Pohnernek. 

A helycsere jóvoltából belekóstolhatunk a japán kultúrába és ízvilágba, amit hároméves japán munkaviszonya során sajátított el. 

„Nagyon szeretnénk végre egy jó rament látni itt a Bükkben” – tették hozzá az esemény kapcsán, ahol számos más, autentikus fogás is készül majd. 

MENÜ:

  • Sertés ramen leves
  • Bárány gyoza (töltött tésztabatyu), gomba ponzu
  • Yuanyaki - mangalica tarja, spárga
  • Butadon - sült császár, sushi rizs
  • Lillafüredi pisztráng sashimi (nyers hal)
  • Japán sajttorta

Az este á la carte, viszont a megszokottól eltérően small plate koncepcióval működik. Az iszkorosok elmondták, fejenként két-három fogást javasolnak és mindenkit arra buzdítanak, hogy az asztalnál osztozzanak meg bátran az ételeken, hogy még több ízt, alapanyagot és ötletet megismerhessenek az este során.