Így lett két magyar srác álmából világsiker

2023. 08. 10., 19:11
Gasztrohírek
21730
By Gusto

Hogyan lesz egy hátizsákos kirándulásból és két magyar srác álmából világsiker?

Az Anjuna tengerpartján jött ötletből 2015-ben születtek azonos néven a növényi alapú jégrémek, a kollekcióból most 7 íz elhozta az élelmiszeripar legrangosabb elismerését és idéntől 3 országba exportálnak.

„A Great Taste Award 95 óta a legrangosabb nemzetközi élelmiszer-ipari díj, amit egy több száz fős szakmai zsűri oszt ki. Száraz jégen küldtük ki a jégrémeket Londonba és izgatottan vártuk a szakmai zsűri vaktesztjének eredményét” – mondja Szalay József ügyvezető, aki a Cápák című műsorban is szerencsét próbált, és bár ott nem kaptak befektetést, az Anjuna márkája jobban szárnyal, mint valaha. 

A gluténmentes, laktózmentes, vegán és fenntartható termékekkel az Anjuna csapata a „Vegán vagy tejmentes fagylalt” kategóriában nevezett 8 termékkel, ezekből 7 jégrém kapott 1 vagy 2 csillagot, amik tulajdonképpen az élelmiszeripar Michelin csillagjaiként is felfoghatók (3 csillagot nem osztottak ebben a kategóriában). 

A legnagyobb nyertes 2 csillaggal a szicíliai pisztácia: a zsűri kiemelte a pörkölt pisztáciás ízjegyeket, a hívogató színt, valamint hogy az ice-pop krémesen olvad, akár egy fagylalt, és nagyon kellemes ízt hagy a szájban. Emellett 1 csillagot kapott az elefántcsontparti kókusz, az eper & mangó, a málna & lime, a mangó & maracuja, a mogyorós csokoládé, valamint a sós földimogyoró & étcsokoládé.

Az Anjuna idén kezdett exportálni 3 országba, Svédországba, Szlovákiába és Romániába is szállítanak. A nyertes ízek (is) kóstolhatók a 3 budapesti és a balatonfüredi üzletben, de a jégrémek ott vannak a Tesco, az Auchan, a Spar és a Kifli.hu polcain is. Eddig szezonálisan működtek, de hamarosan nyílik a Király utcai egész éves üzlet, ahol sütikkel újítanak. Ahogy a jégrémeknél megszokhattuk, itt is marad a vegán-gluténmentes vonal, a trópusi ízek iránti vonzalom és a folyamatos kísérletezés.

Amúgy számos magyar terméket díjaztak a gasztro Oscaron, a listát itt találja