Magyar séf is főzött az Oscar-gála utáni partin

2022. 03. 28., 19:18
Gasztrohírek
7371
By Gusto

Az idei díjátadót követő ünnepségen Szántó István, Wolfgang Puck budapesti Spago éttermének vezető séfje is prezentálhatott néhány ikonikus magyar fogást a hollywoodi hírességeknek.

A csirkepaprikás, a vadas, a somlói galuska és az Eszterházy-torta is a kínálat része volt március 27-én, Los Angelesben, a díjátadó utáni partin.

Minden évben 100-nál is több séf dolgozik a kezei alá, hogy ezen a bizonyos rendezvényen minden tökéletes legyen. Az idei év szenzációja, hogy a már megszokott Wolfgang Puck signature fogások mellett most először tradicionális magyar ételeket is felszolgáltak a díjátadót követő partin. 

Négy legendás magyar étel a gálát követő fogadáson

„Nagyon boldog vagyok, hogy Wolfgang biztosította nekem a bemutatkozás lehetőségét a Los Angeles-i közönségnek. Olyan ételekben gondolkodtam azonnal, amelyek a magyar konyha emblematikus fogásai. Végül a csirkepaprikás, a vadas, az Eszterházy-torta és a somlói galuska lettek a befutók.

Tudtam, hogy nagyon sok biztonsági és logisztikai szempontot kell figyelembe venni. Legyen alapanyag az ételekhez a helyszínen is. Könnyen fogyasztható, kis adagokban, esztétikus tálalással kellett elkészíteni ezeket a fogásokat, ráadásul elképesztő mennyiségben. A vadasból 800 adaggal, a többi ételből 350 – 350 adaggal készültünk. Bár cateringről van szó, de az ünnepélyesség, az elegancia a díjátadó miatt lényeges” – mesélte Szántó István séf.

Forrás: Arteregó PR