Magyar sikerek az éttermek borlapvilágversenyén

2023. 07. 04., 15:17
Gasztrohírek
16487
By Gusto

Idén is díjazta a magyar éttermek borlapjait a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

Az általuk megítélt díjakat a „borok Michelin-csillagaként” tartja számon a borszakma.

Idén több, mint 3,500 étterem szerepel a Wine Spectator listáján több, mint 75 országból világszerte, Magyarországon pedig 4 éttermet is díjaztak. Az Avalon Ristorante mellett 2 poharas minősítést kapott az Arany Kaviár Étterem, a Félix Kitchen and Bar, 1 poharas minősítést pedig a Kollázs Brasserie & Bar.

A miskolctapolcai Avalon Parkhoz tartozó Michelin-ajánlott étterem, az Avalon Ristorante és az alatta található Vino Salone már nem először szerepel a listán, hiszen tavaly új belépőként már elnyerte a 2 poharas minősítést. A Vino Salonéban Egri Katalin sommelier öt kontinens tizenhárom országának szőlődűnéjére kalauzolja el a vendégeket nap, mint nap. Az étterem elkötelezett híve a minőségi borfogyasztás népszerűsítésének, vendégeit közel 200 féle (megközelítőleg 2 500 palack) bor és pezsgő szortimenttel várja.

„Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kollégákkal együtt a vendégeink igényeit, ez segít abban, hogy a kínálatunk számukra igazán vonzó legyen. Az évről évre megújuló borok, új szüretek, friss tételek, díjnyertes borászatok sorairól nem is beszélve. Mindennapos tanulás ez számomra is és ismerkedés a szakma szépségeivel. Ez az elismerés visszajelzés arról, hogy amit elképzeltünk jó úton van, és ezt az utat nem szabad elhagyni. Nagyon büszkének érzem magam, hogy ez a tény újra visszaigazolást nyert a tavalyi elismerés után egy évvel is”  - mondta Egri Katalin, az Avalon Ristorante sommelier-je.