Nagyot megy a magyar chili

2024. 03. 09., 17:59
Gasztrohírek
6199

Nemcsak a termesztők száma, a kapszaicin mennyisége növekszik, hanem a hazai paprika rangja is.

Ennek egyik remek példája az évente megtartott Nagymarosi Csípős Fesztivál, ami a szokásos programokon túl idén izgalmas betétversennyel gazdagodik: augusztusban a League of Fire övmeccsét is a Duna parti város főterén tartják!

A számos díjat bezsebelt, korábban már a Gustón is bemutatott Nagy Gábor, azaz Gabko évek óta dolgozik azon, hogy a csípős ízek megkapják méltó helyüket a gasztronómiában. A picit pikánstól a pokolian égetőig nagyon széles a skála – a nyári verseny viszont az extrém próbatételek közé számít majd. A cél nem csupán a nyelve helyén hőpajzsot hordó győztes megtalálása, hanem a League of Fire Európa-bajnokságra való kijutás is.

A Lángoló harapások és Gabko közös szervezésének hála, az esemény a nemzetközi figyelem középpontjába kerül: aki itt jól teljesít, a kontinens bajnokaival mérheti össze a tudását.

Kilenc magyar és egy cseh csap össze a bajnoki övért – augusztus 31-én nem csak az ő meccsüket, hanem a régió legjobb termelőit, a helyi vendéglátósok chilis ízeit és a Dunakanyar szépségeit is megismerhetik azok, akik ellátogatnak a Nagymarosi Csípős Fesztiválra.

Fotó: Zirig Árpád