Nemzetközi elismerést kapott az Arany Kaviár étterem

2022. 07. 05., 10:40
Gasztrohírek
8441
By Gusto

Az amerikai Wine Spectator egy poharas elismeréssel díjazta az Arany Kaviár éttermet. 

Az Arany Kaviár étterem mindig is híres volt gondosan válogatott champagne- és borlapjáról, amelyet idén június 27-én a legismertebb szaklap, az amerikai Wine Spectator egy poharas elismeréssel díjazott. Ezzel az elismeréssel a világ legjobb borkínálatát felsorakoztató éttermek között tartják számon. Magyarországon összesen három étterem került fel a Wine Spectator Award of Excellence listájára.

„Ezt a kiadványt havonta hárommillióan olvassák, ha lehet ilyet mondani, ez a borlapok Michelin csillaga. Mérhetetlen büszkeséggel tölt el ez az eredmény! Külön köszönöm azoknak a beszállítóknak, akik segítenek minket, hogy egy ilyen portfólióval dolgozhassunk!” - nyilatkozott Varga Ákos sommelier. 

Nem újdonság, hogy az Arany Kaviár Étterem törekvése, hogy vendégeik megkülönböztető egyediséggel találkozhassanak a fine dining világán belül is, és össze nem téveszthető, gondosan definiált konyhai irányvonalat képviseljenek. Ennek éppen úgy része kaviár, champagne és borválogatásuk, mint a tradíciók megtartása és feltartóztathatatlan motivációjuk a fejlődésre.

A budapesti Felix Kitchen & Bar először két évvel ezelőtt nyerte el az egypoharas minősítést, amelyet tavaly is megtartott, a most pedig már két pohárral díjazta a Várkert Bazár mellett található étterem borlapját a Wine Spectator.

A miskolctapolcai Avalon Park Hotelhez tartozó Avalon ristorante és Vino Salone - a szálloda honlapja szerint - hat kontinens tizenhárom országának borait és pezsgőit kínálja, összesen mintegy 200 címke 2500 palackját. Az Egri Katalin sommelier által összeállított borlap először szerepel a Wine Spectator listáján, rögtön kétpoharas minősítést kiérdemelve.

A tavalyi év után másodszor kapott egypoharas minősítést a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.