Új séf az Arany Kaviár élén

2024. 04. 26., 09:28
Gasztrohírek
5139
By Gusto

Mától új séf dolgozik az Arany Kaviár élén. Molnár Bence személyében egy fiatal, tehetséges, a Bocuse d’Or séfverseny-sorozat visszatérő alakja formálja az étterem kínálatát.

Az Arany Kaviár Étterem tulajdonospárosa, Molnár Attila és Nyíri Szása új séfet igazolt az étterem élére, aki pályafutását a Michelin-csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén csillaggal díjazott Essencia étteremben. 

Szeretem a kreatív munkát, szeretek újdonságokat kitalálni, mind az ételek megalkotása, mind a tálalás során. Először a szemével eszik az ember – de ha az ízekben is ugyanazt kapja, akkor dolgoztunk jól. Szásával és Attilával szinte az első perctől kezdve nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, az elképzeléseim nagyon jól passzolnak az Arany Kaviár elegáns, ám mégis progresszív stílusához.” – vallja Molnár Bence, az Arany Kaviár új séfje.

A budai konyhán új kóstolómenüvel debütál, ami mellett az étlap részeként az a’la carte ételek is fontos szerepet kapnak - természetesen kiváló hazai alapanyagok felhasználásával. 

A fiatal szakember megmutatná a magyar tenyészetekből származó halak sokszínűségét: a tokhal, a kecsege, a pisztráng, a csíkos sügér is jól kombinálhatók az étterem gazdag kaviár-kínálatával.

 „Bencével a közös munka során arra törekedtünk, hogy az á la carte étlapba is belevigyük azt a fajta játékosságot és igényességet, ami az új menüsoron is tetten érhető. Azt szeretnénk, hogy minden vendégünk ugyanazt a minőséget és élményt kapja, függetlenül attól, hogy az étlapról választ vagy a degusztációs menüsort próbálja ki.” – tette hozzá Nyíri Szása, az Arany Kaviár tulajdonos-séfje.

Nemcsak a vezetéknevünk egyezik meg, de szakmai elképzeléseink is nagyon hasonlóak. Egy ideje figyelem a pályafutását, nagyon tehetséges szakembernek tartom, aki képes arra, hogy a hagyományos „signature” kínálatunkon túl, új, emblematikus fogásokat hozzon létre a vendégeink számára. Személyében közelebb hozzuk egymáshoz a jelent és a múltat.” – nyilatkozta Molnár Attila, az Arany Kaviár tulajdonosa.