Újra nyüzsgő piac lesz a veszprémi Óváros téren

2021. 10. 27., 18:41
Gasztrohírek
7873
By Gusto

Nyolcvanöt év szünet után újra fergeteges piaci hangulat töltheti be Veszprém különleges formájú, csodálatos műemlék épületekkel körülvett főterét, az Óváros teret. A kéthetente, vasárnaponként reggeltől kora délutánig nyitva tartó piacot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával szervezi újjá a Veszprémi Programiroda Kft.

Október 31-én nyílik meg az Óváros Piac és attól kezdve kéthetente piaci zsongás töltheti be a veszprémi Óváros teret. A romantikus, copf és szecessziós stílusú épületek hangulatos hátteret adnak a vasárnapi nyüzsgésnek. A régi-új piac lehetőséget ad a hétvégi bevásárlásra is, de a szervezők elsősorban az ünnepi piacot szeretnék újraéleszteni, amely újrateremti a közösségi teret ezen a nagy múltú helyszínen, lehetőséget adva találkozásokra, beszélgetésekre, családi programokra.

A szervezők jó idő esetén nyüzsgő piacra számítanak: már 30-nál is több standot foglaltak le a város és a környék termelői, árusai. Kézműves sajtok, húsáruk, szappanok, szörpök, levendulás termékek, de a házi sör, és a minőségi pincészetek borai is megvásárolhatóak lesznek. Az Óváros Piac segíti majd az adventi készülődést is, mert lesznek dekorációs tárgyak, kerámiák, könyvek – szóval minden, amit ajándékozni lehet. A kínálat változatos lesz: a szervezők folyamatosan várják újabb árusok és kereskedők jelentkezését az ovarospiac@gmail.com címen.

A piac kéthetente vasárnaponként 8:00 – 14:00 óta között lesz nyitva. Piaci napok ebben az évben: október 31., november 14., november 28., december 12., december 19.