A Rosinante két remek programmal csalogat

2024. 06. 11., 13:50
Gasztrohírek
4857
By Gusto

A Szentendrei-sziget népszerű étterme a Rosinante két remek programmal csalogat június végén: bbq, kertmozi, grillételek várnak azokra, akik kiélveznék a vidéki vendéglátást!

Az idei első vintage vacsora június 22-én lesz: hagyományos nyári tematikus esemény, ahol a jókedv, az étel és ital adott, csupán a megfelelő öltözékről kell a vendégeknek gondoskodni.

Az este hat órakor kezdődő vacsora menüje kifejezetten izgalmas:

Levesek

Mentás ribizli leves sárgadinnyével

Gazpacho

Előételek

Grillezett garnéla mangóval bébi római saláta leveleken

Kecskesajtos-pestós-paradicsomos tartlet

Serrano sonkába göngyölt kacsamáj körtével, spenóttal

Húsételek

Érlelt sajttal, zöldhagymával töltött jércemell ropogós morzsába forgatva

Citromos tőkehal filé grillezve

Avokádos csirkés totilla tekercs

Grillezett sertés szűz pancettával, pecorinoval, rukkolával

Köretek

Mascarponés zeller püré

Grillezett zöldség kebab

Dödölle fokhagymás tejföllel sült hagymával

Vajas-petrezselymes újburgonya

Saláták

Karalábé-alma saláta

Fehérbab saláta csicseriborsóval, koktélparadicsommal, krémes koriander szósszal

Joghurtos uborkasaláta zsenge piros retekkel

Desszertek

Málnás-pisztáciás tiramisu

Epres rebarbarás pite

Mogyorós csoki tart

A vacsora ára: 9900 Ft/fő.

Ha mindenki jóllakott, indul a kertmozi! A Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című filmet vetítik majd a szigetmonostori étterem teraszán.

Egy héttel később is izgalmas estét kínál a Rosinante: olasz hangulatban a napfény ízeit kínálja Horváth Gábor séf, aki a grillsütőt beizzítva készíti el a fogásokat a medence melletti nyári konyhában, ahol június 29-én jégbe hűtött proseccóval készülnek a várható meleg estére.

Előétel

Spenótos, rikottás házi gnocchi zsályás fűszervajon futtatva, a tenger szerelmeseinek fokhagymás, fehérboros garnélafarokkal

Főétel

Édesköményes rizottóval töltött borjú vagy tintahal, ropogós kerti salátával

Desszert

Mézes semifreddo, cantuccini, mosolygós málna és szeder

A közös főzés kezdete 17.00 - másnap közös büféreggelivel zárják a programot.

A program díja szállással, főzéssel, egy pohár proseccóval, reggelivel 40 000 Ft/fő.

További információkért kattintson ide.