144 ezer diák vesz részt a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét programjain

2023. 03. 06., 19:40
programajánló
1677
By

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter videoüzenetben köszöntötte a rendezvény résztvevőit, és rámutatott: a diákok és a vállalkozásfejlesztés érdekében együttműködik az állam, a civil-, és versenyszféra, a pedagógustársadalom, a pénzügyi szervezetek.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a megnyitójában kiemelte: a program iránt az idén is nagy az érdeklődés, több mint ezer iskola közel 144 ezer diákja vesz részt rajta, 506 önkéntes közreműködésével. Hozzátette, hogy a tanév kiemelt témáinak különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészülést segítő anyagait a regisztrált iskolák ingyenesen tölthetik le a témahét honlapjáról.

Túri Anikó, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, a PÉNZ7 projektvezetője azt emelte ki, hogy a diákok figyelmét a jelszavak, a digitális biztonság fontosságára hívják fel az élményközpontú tanórákon, ahol az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan adják át az ismereteket.

Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államháztartás finanszírozásáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára kifejtette: Magyarország 2015-ben alapítóként csatlakozott az European Money Week Európa-szerte mintegy 30 országban zajló kezdeményezéséhez. A PÉNZ7 idén is kapcsolódik mind a European Money Week, mind a mintegy 130 országot érintő Global Money Week eseménysorozathoz, egyben a kormány 2017-ben elfogadott nemzeti pénzügyi tudatosságot előmozdító nemzeti stratégiájának céljait is támogatja.

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte: immár kilenc éve készíti el az alapítvány a PÉNZ7 tananyagait, mintaóráit. A Belügyminisztérium együttműködésével idén 570 ezer tankönyv és munkafüzet segíti majd az ismeretek átadását.

Hegedüs Éva, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja szerint az elmúlt évek legfontosabb tanulsága, hogy a közös cél érdekében létrehozott együttműködéssel mindenki nyer, a részt vevő szervezetek, a diákok és a tanáraik egyaránt. Eddig több mint 1,4 millió diák és 12 ezer tanár vett részt a program indulása óta, és 9300 iskolában tartottak órákat.

A PÉNZ7 együttműködő szakmai partnerei a Belügyminisztérium projektvezetésével a Gazdaságfejélesztési Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány. (MTI)

A felvételen Tóth Tibor a témahét nyitórendezvényén a Magyar Fejlesztési Bank székházában.

(Fotó: MTI/Soós Lajos)