A bordói típusú házasítások a magyarok kedvencei

2023. 11. 11., 21:12
Programajánló
23993
By Gusto

Idehaza borászok és fogyasztók egyaránt bolondulnak a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot fajtákból készülő fajtaborokért és házasításokért. 

November 25-én a Corinthia Hotelben 60 kiállító 150 tételét kóstolhatják azok, akik jegyet váltanak a legszebb magyar vörösborokat felvonultató rendezvényre, a Bordói Novemberre.

A stílus meghatározó borvidéke Villány, ahonnan idén többek között a Bodor Borászat (a Winelovers Wine Awards-on 2023-ban a Legjobb Cabernet Sauvignon és Legjobb vörösbor díj nyertese), Günzer Tamás Pincészete (Winelovers Wine Awards: Legjobb Merlot 2023), a Jammertal Borbirtok (Winelovers Wine Awards: Az Év Pincészete 2023), a Malatinszky Kúria vagy a Maul Zsolt Prémium Winery is ott lesz a rendezvényen. 

A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről olyan ismert nevek jelennek meg, mint a Bodri Pincészet, a Lajvér Pincészet, a Szeleshát Borászat és a Tüske Pince. 

Emellett az Egri borvidékről (Attila Pince, Thummerer Pincészet, Varsányi Pincészet), és más borvidékekről (Pannonhalmi Főapátság, Koch Csaba, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet stb.) is kóstolhatunk vörösborokat. A kiállítók teljes listája itt megtekinthető.

A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal. Gere Attila, Jackfall Bormanufaktúra, Liszkay Kúria, Sauska, Tiffán, Vesztergomi Pince, Vylyan Szőlőbirtok és számtalan egyéb prémium tétel várja a leglelkesebbeket. Részletek itt.

Idén rendkívüli Gere Kopár vertikális kóstolóra is sor kerül. Az 5 tételes Gere Kopar Vertikális (2011-2017) kóstolóigazi csemege a Kopar borok hűséges rajongóinak. Az alap belépő mellé vásárolt Kiegészítő jeggyel látogatható.

További információ a különböző jegytípusokról és jegyrendelés:

https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/#jegyarak