Ezzel az ünnepi kóstolóval hangolódhatunk a karácsonyra

2022. 11. 25., 15:21
Programajánló
7534
By Gusto

Húsz évvel ezelőtt az ország vezető borászai közül tízen azzal a céllal alapították a Pannon Bormíves Céhet, hogy a legmagasabb minőségű borok készítésével egy közösségként támogassák a magyar bortermelés és borkultúra felelősségteljes növekedését és fenntarthatóságát.

A Pannon Karácsony minden évben a céh egyik legfontosabb eseménye. Az ünnepre hangolódás mellett a rendezvény kiválóan alkalmas arra, hogy a magyar bor mindenkori állapotáról a lehető legpontosabb képet fesse. 

Dr. Lőrincz Györgyöt, a PBC elnökét arról kérdeztük, milyen lesz az idei rendezvény. 

Fotó: Busák Attila

Az egerszalóki St. Andrea pincészet tulajdonosa-borásza-frontembere elmondta, már nagyon várja az eseményt. Számára különösen fontos ez az ünnepi alkalom, mert ilyenkor alkalma van találkozni a borszerető közönséggel, márpedig a személyes találkozásra az utóbbi időkben egyre ritkábban adódott alkalom. 

Részben ezért is gondolkodtak a szervezők idén új helyszínben és nagyobb szabású rendezvényben.

December 12-én 16 órától a helyszín a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Rendezvény terem (Budapest, Alkotás utca 44-48. MOM Parkkal szemben), ahol 33 borászat ünnepi tételeit kóstolhatjuk végig. Minden borászat három borral lesz jelen.

Lőrincz György azt is elárulta, hogy ő ezzel a három borral várja a közönséget: Boldogságos Egri Csillag Grand Superior, Hangács Egri Bikavér Grand Superior, Merengő Egri Bikavér Grand Superior.

Az est fénypontja a Bussay-díj átadása, amit azok kapnak, akik a legtöbbet tették a magyar borkultúráért. Az eddigi díjazottak: 

2014 Rohály Gábor
2015 Borbás Marcsi
2016 Dr. Nagymarosi András
2017 Eperjes Károly
2018 Szabó Edit és Sánta Zoltán
2019 Rókusfalvy Pál

A PROGRAM

16:00 Kapunyitás

16:00 -18:30 Szakmai kóstoló

18:30 Ünnepi köszöntő - Rókusfalvy Pál Nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos

            Bussay László Díj 2022 ünnepélyes átadása.

19:00-21:00 Sétáló kóstoló

Nyitókép: illusztráció