Várják a jelentkezőket a Czech Travel Marketre

2022. 09. 21., 12:18
programajánló
1053
By

2022. október 25-26. között rendezik meg a Czech Travel Market kiállítást, amely workshop jellegű esemény személyes találkozókkal, kiváló lehetőséget biztosít az MTÜ szakmai partnerei számára a bemutatkozásra, információszerzésre és tárgyalások lebonyolítására.

A Czech Travel Market ideje alatt a magyar résztvevőknek idén lehetőségük van egy külön magyar desztinációs prezentáción és workshopon is részt venniük. A workshopra az MTÜ 15 társkiállító számára tud megjelenési lehetőséget biztosítani.

Mindemellett újításként az új, termékfókuszú értékesítési koncepció részeként az MTÜ a teljes vásári részvételi díjat is elengedi egyes, a 2022-es Kiemelt Program Pályázaton a Kiemelt Partner státuszt elnyerő társkiállító számára. Az Innovatív turisztikai termékcsomag pályázatról az MTÜ a 2022-es Kiemelt Partnerek számára a későbbiekben küld részletes felhívást.

[cikkbanner]

A Czech Travel Market helyszínét adó Csehország évek óta Magyarország legfontosabb küldőpiacai között szerepel, 2021-ben és 2022 eddig eltelt időszakában is Magyarország második legtöbb vendégéjszakát generáló piaca.

2022 első félévében a cseh vendégéjszakák száma Magyarországon több mint tízszeresére, Budapesten több mint négyszeresére nőtt 2021 azonos időszakához képest.  Idén a nyári szezonban másfélszer annyi cseh vendégéjszaka realizálódott Magyarországon, mint tavaly. A cseh vendégforgalom jelentős része hagyományosan vidékre koncentrálódik, ennek megfelelően 2022 első félévében is a vendégéjszakák körülbelül 80 százalékát Magyarország vidéki tájain töltötték a cseh turisták.

A legnépszerűbb régiók körükben: a Balaton és BükSárvár térsége. Az általuk leginkább látogatott magyar vidéki városok pedig: Sárvár, Bük, Zalakaros és Hévíz. (MTÜ)