A világ 50 legjobb borászata között a Disznókő

2023. 07. 17., 14:13
Borászok
28363
By Gusto

A minőség iránti elkötelezettségéről ismert Disznókő Szőlőbirtok a World’s Best Vineyards 50 legjobb borászatának neves listáján a 45. helyezést érdemelte ki.

Magyar borászat most először került fel a Top50-es listára, bizonyítékként arra, hogy a Disznókő Szőlőbirtok nemcsak boraival, hanem szolgáltatásainak színvonalával is a világ legnagyobb márkái közé tartozik, és kiemelkedő minőséget nyújt vendégei számára.

A World's Best Vineyards egy évente megjelenő lista, amely célja a borturizmus népszerűsítése. A közel 600 nemzetközi bor- és utazási szakértőből álló zsűri a világ legjobb, átfogó borturisztikai élményét keresi, világszerte több ezer borászatot értékelve.

Nincs előre meghatározott kritériumlista, kivéve, hogy a borászatnak nyitva kell állnia a nagyközönség előtt. Az élménybe beleszámít minden látogatással kapcsolatos dolog - a túra, a kóstolás, a hangulat, a bor, az ételek, a személyzet, a kilátás, az ár-érték arány és a megközelíthetőség. Mindaz, ami a látogatók számára értékes és kifizetődő élménnyé teszi a szőlőbirtoklátogatást, és ami miatt a vendégek vissza akarnak térni, vagy ajánlani akarják a látogatást barátaiknak.

A Disznókő a Tokaji borvidék meghatározó, stílusteremtő pincészete, mely a borvidék délnyugati kapujában, 150 hektáros egybefüggő szőlőbirtokon várja a látogatókat. 2020-ban a Wine&Spirits Magazine legmagasabb elismeréseinek egyikeként, Magyarországról egyedüliként felkerültünk a világ Top100 borászatának listájára, 2017-ban elnyertük a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet, illetve a Prestige Reserve Club szakmai és média zsűrijétől az Év Pincészete címet.