Megvan, ki nyerte el idén a Borászok Borásza címet

2020. 06. 26., 20:05
Borászok
6948
By

A Borászok Borásza 2020-ban ÁTS KÁROLY, a Grand Tokaj főborásza.

Nem csupán szakmai körökben elismert, tudása és személyisége révén a borkedvelők között is igen népszerű, igazi sztáralkat, aki a popkultúrába is betört: ki ne ismerné a dalszöveget, amiben nemes egyszerűséggel úgy mutatták be, hogy „Áts Karcsi, a király”.
A Grand Tokaj főborásza, 2012 óta pedig a legmagasabb színvonalon vezeti az Áts Családi Pincészetet is, amelynek Mádon, a Szent Tamás, a Suba és a Birsalmás dűlőkben vannak területei. Karcsi magáról így ír: „Tokaj-hegyaljai vagyok, most is ott élek. A szőlőben nőttem fel, apámtól lestem el a fogásokat. Soha nem gondoltam más szakmára, soha nem érdekelt igazán más, csak a szőlő és a bor.”

A Borászok Barátja 2020-ban SZABÓ EDIT borszakíró, a Borsmenta főszerkesztője

„Díjat kapni, díjazottnak lenni felemelő érzés, hiszen azt jelzi, hogy a munkánk mások szemében is értékes, elismerésre méltó. A Borászok Borásza cím azonban több egy díjnál. Odaítélésről a legavatottabbak, a cím korábbi birtokosai és jelöltjei, tehát maguk a borászok döntenek, lobbiharcok, politikai érdekek nélkül, pusztán a jelölt szakmai eredményeit és emberi értékeit véve górcső alá. Éppen ezért válik ez a díj számomra fontossá, hitelessé és nemessé.”

Gratulálunk a Jövő Borászának, aki 1 000 000 forintos ösztöndíjat nyert külföldi szakmai gyakorlatához!