Szepsy István megkapta a borvilág egyik legrangosabb kitüntetését

2019. 11. 20., 18:52
Borászok
11031
By

Walter Scheel Éremmel, a borvilág egyik legrangosabb kitüntetésével díjazták a tokaji borászlegenda, id. Szepsy István munkásságát Németországban.

A Walter Scheel Medalt gondozó egyesület elnöke, Christoph Wirtz adta át a kitüntetést hazánk talán legismertebb borászának a németországi Bonnban, a Villa Hammerschmidt impozáns épületében, a Német Szövetségi Köztársaság egykori rezidenciáján.

Szepsy István „hozzájárulása rendkívüli a Tokaji borvidék folyamatos fejlődéséért. ... Az Ön megújító ereje és a minőség melletti elkötelezettsége, röviden: a világ egyik legjelentősebb borvidékének feltámadásában való formáló szerepéért szeretnénk elismerésünket kinyilvánítani" – idézi a díjátadó kapcsán írt méltatást a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.

Az életműdíjként is értelmezhető Walter Scheel Érem az európai kulturális örökség letéteményeseinek járó elismerés, amelyet évente olyan szaktekintélyeknek ítél oda a Walter Scheel Szövetség, akik a gasztronómia, a vendéglátás és a borászat területén alkottak kiemelkedőt és munkásságukkal hozzájárulnak Európa sokszínű, évezredes értékeinek megőrzéséhez, közvetítéséhez.

A 2013-ban Les Seigneurs du Vin (A Bor Urai) címmel kitüntetett Szepsy István újabb elismerését, a Walter Scheel Érmet fia, ifj. Szepsy István vette át édesapja nevében.

A korábbi díjazottak sorában van Angelo Gaja, Hugh Johnson, Georg Riedel és Pierre-Emmanuel Taittinger is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Az útkereső messiás