Bemutatkozik a sikeres badacsonyi pincészet első vörösbora

2021. 05. 17., 22:07
Borok
4507
By Gusto

A badacsonyi borvidékre jellemző fajták elkészítésében a Folly már nagy gyakorlatot szerzett, boraik keresettek és szakmailag is elismertek. A tradicionálisan fehérborokkal foglalkozó badacsonyi pincészet idén vörösborral bővíti a termékpalettáját.

A 2019-es Boróka vörösbor merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból készült.

„A piaci igényeknek próbáltunk eleget tenni, amikor 2019 év elején arról kezdtünk beszélgetni, hogy készíthetnénk egy könnyű, gyümölcsös vörösbort. A fehérbor, rozé, gyöngyöző bor mind a kóstolósorunk elemei, viszont a fogyasztók részéről nagy igény mutatkozott a Follyban készülő vörösborra.

Szerettük volna kipróbálni magunkat, hiszen a vörösbor készítése egészen más technikát és tudást igényel, és most örömmel jelenthetjük be a Folly Boróka vöröst, amelyet gyümölcsös, enyhén fűszeres ízében málnás, meggyes, kakaós-kávés jegyek, gazdag illat és összetett ízvilág jellemez” – mondta el az új bor kapcsán dr. Folly Réka, a Folly Arborétum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

2021. május utolsó hétvégéjén (05.29-30.) a nagyközönség előtt debütál a Boróka vörös. Az új vörösbort borkóstoló keretében mutatják be az érdeklődőknek 11.00 és 17.00 óra között a badacsonyörsi Folly Arborétumban.

További részletek a Facebook oldalon.

A kategória további hírei