Keresik Magyarország kedvenc borait

2021. 09. 29., 16:42
Borok
4463
By Gusto

Az egész országot szavazásra hívja a Vince Díj.

Személyes kedvenceiket 8 kategória 33 alkategóriájában 3-3 tételből választhatják ki az érdeklődők október végéig.

Szavazni a vincegala.vince.hu oldalon lehet.

A kialakult shortlistről Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője elmondta, hogy „jól reprezentálja a minőségi és az elérhető borok arányát Magyarországon. Kis, közepes és nagyobb pincészetek egyaránt megtalálhatóak a listán mindegyik borvidékről, a tételek között kevésbé ismert borok is szerepelnek, és nem hiányoznak a hazai és nemzetközi szinten díjazott borok sem.” 

A shortlist összeállításában közéleti nagykövetként Eke Angéla, Csányi Sándor, Miklósa Erika, Vitáris Iván, Szentesi Éva, Juhász Anna, Lakatos Márk, Kárai Dávid és Szauer Judit vett rész, míg a szakmát többek között Romsics László, a Vince szakmai lektora, Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivált is szervező cég ügyvezetője és a Magyar Bor Akadémia elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója, számos szakkönyv szerzője és Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és tanácsadó képviselte. 

Szavazni a vincegala.vince.hu oldalon lehet.

A szavazók között értékes nyereményeket is kisorsolnak. A Vince Díjat november 5-én adják át a Vince Gála keretein belül a Hotel Marriottban, ahol kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

A kategória további hírei