Ikonikus borház kelt új életre Gyenesdiáson

2021. 07. 06., 10:57
Borok
5551
By Gusto

Kóstolom Borbár már a Balatonon is.

Aki járt már a budapesti Kóstolom Borbárban a Lövőház utca mellett, az tudja, hogy a hangulat mindig otthonos és baráti, és a bennfenteskedés nem csak bennfenteseknek jár: sorra tűnnek fel itt a borászok, szállítanak, leülnek beszélgetni, töltenek, ha kell, eszmét cserélnek - ebbe a hangulatba pedig borszeretőként jó elmerülni.

Nem véletlen, hiszen a csapatot baráti és családi kapcsolatok szövik át, itt a munka és a szórakozás tényleg összekapcsolódik - ezt pörgetik a maximumra most a balatoni nyitással.

A Balaton nyugati csücskében egy kertes, lazább hangulatú helyre számíthatunk, az ikonikus Borház kelt új életre Gyenesdiáson a Kóstolom csapat szorgos kezei által.

A szortimentben itt természetesen túlsúlyban vannak a balatoni és Balaton környéki borok. Itt, Keszthely mellett amúgy is hiány volt már egy igazi borbárban, ahová biciklivel vagy vonat után egy kis sétával is be lehet térni.

„Célunk, hogy aki felénk jár, közvetlen kapcsolódhasson a borkultúrához, megismerkedhessen a választékunkon keresztül olyan termelőkkel, akiknek fontosak a helyi értékek és méltón képviselik a régiót. Az összes bort amit helyben meg lehet kóstolni, elvitelre pinceáron is kínáljuk, mint egy klasszikus Vinotéka, ezért ha csak egy palack, vagy netán egy karton bort szeretnél venni is érdemes beugrani hozzánk. Mivel három különböző vendégterünk van, terasz, kert és pince, párhuzamosan futhat a pincében, vagy igény szerint a kertben borkóstoló, miközben a fedett teraszon nézzük az EB döntőt éppen, vagy később az olimpiai aranyakat ünneplejük együtt és pukkantjuk a pezsgőket.” – Pintér Zsolt, a Kóstolom Borbár és a Kóstolom Balaton Borház egyik alapítója, tulajdonosa

A képek önmagukért beszélnek:

A kategória további hírei