Tokaji furmint a világ 100 legjobb bora között

2022. 11. 17., 17:03
Borok
8067
By Gusto

A világ vezető boros szaktekintélyének számító Wine Spectator 2022-es Top 100 listáján egyedüli magyar borként, a 88. helyen szerepel a Disznókő Tokaji Furmint 2020.

“A Top 100 az elmúlt év borvilágáról nyújt átfogó képet, a világ kulcsfontosságú régióiban megjelent legjobb évjáratú borok friss megjelenéseitől kezdve az új trendeket kutató hagyományos pincészetek izgalmas borain át a feltörekvő borászatok kínálatáig” – nyilatkozta Jeffery Lindenmuth, a Wine Spectator ügyvezető szerkesztője.

Disznókő Tokaji Furmint 2020

A szerkesztők az alábbi módon jellemzik:

“Enyhén krétás fehérbor, amelyben az őszibarack és eper gyümölcsös ízeit a csillagánizs, szárított kakukkfű és mirha lenyűgöző jegyei egészítenek ki. Ínycsiklandó és sós hosszan tartó lecsengés jellemzi.” 90 pont

Bár a 2020-as évjárat már elfogyott, az érdeklődőknek érdemes megkóstolni a szintén üde és friss 2021-es évjáratot, mely elérhető a Disznókő webshopjában és a borbutikban, illetve partnereiknél is.

A neves bormagazin szerkesztői az elmúlt év vakkóstolóin több mint 8800 bort értékeltek - közülük választották ki azt a legjobb 100-at, amelyet a minőség, érték, elérhetőség és a bor mögött álló történet, annak egyedisége és izgalmassága alapján rangsoroltak.

A Wine Spectator Top 100-as listája 1988 óta minden évben kiemelt figyelmet kap, melybe a szerkesztők az év során áttekintett több ezer bor közül a legizgalmasabbakat válogatják be. Mivel az értékelt borok közül sok csak korlátozott mennyiségben készül, mint írják, a Top 100-as lista egyfajta útmutató azokhoz a pincészetekhez, melyeket a jövőben is érdemes figyelni, valamint azokra a termelőkre és borokra kívánja felhívni a figyelmet, amelyeket a Wine Spectator szerkesztői különösen figyelemre méltónak találnak.

A teljes Top 100-as lista a magazin decemberi számában vagy a top100.wine spectator.com oldalon olvasható.

Forrás: Disznókő Szőlőbirtok

A kategória további hírei