Spanyol pezsgőtúrát lehet nyerni egy jó cikkel

2023. 06. 19., 08:18
Bortúra
13178
By Gusto

Vannak szakmák, amelyekről sokan azt gondolják, hogy arra mindenki képes.

Ilyen a fotózás: az egyre profibb telefonokkal már nem kihívás jó minőségű képet készíteni. Csakhogy a fotózáshoz „szem” is kell, vagyis észre kell venni a pillanatot, megtalálni annak a legjobb ábrázolását, a technikai minőség csak egy a szükséges összetevőkből.

Németh Ágnes projektvezető a tavalyi díjátadón

Így van ez az írással – annyi önjelölt blogger hiszi azt, hogy elég mondatokat egymás után halmozni, esetleg beletenni valami személyes véleményt, és már kész is a mű. De vajon valóban tartalmaz új információt? Fenntartja az olvasó figyelmét? Hiteles és pontos? Van benne valami eredeti, legalább egy kis ötletke?

3 kategóriában lehet nevezni, egyikben videóval is

A WebWineWriting versenyre már több 300-an neveztek angol és magyar nyelven, már 5 győztes járta végig a fődíjként nyert spanyolországi pezsgőtúrát. Idén is három kategóriában lehet nevezni:

– Biodinamikus sztorik

– Szekszárdi borutazás

– Borkoktélok – bor másként

A kategóriákról lejjebb lehet részletesen olvasni. A Borkoktélos kategóriában rövid videóval is lehet nevezni.

Változás az előző évekhez, hogy az egyes kategóriák győzteseit a zsűri választja ki, és a győztesek közül szavazással kerül ki a spanyol út győztese.

A kategóriák győztesei értékes borokat kapnak, részt vehetnek az augusztus 15–18-i négynapos magyarországi bortúrán, amelynek része a díjátadó, a Hungarian Gettogether augusztus 17-én a dél-balatoni Kristinus Borbirtokon.

Nevezési határidő: július 10.

További részletek és szabályzat:

https://hungarianwines.eu/web-wine-writing-2023/