Kárásztelek, Sauska és Kreinbacher sikerek a pezsgővilágbajnokságon

2022. 09. 17., 19:14
Buborékláz
3693
By Gusto

A 2022-es Pezsgővilágbajnokságon folytatta az előző években megkezdett éremgyűjtését a magyar magánszemélyek és a Pannonhalmi Főapátság résztulajdonában álló Kárásztelek/Carassia szilágysági pincészet. 

Az idei mérleg: egy arany, két ezüst.

Aranyérmes a Carassia Rosé Magnum és egy-egy ezüstérem került a pezsgő alapfajtáik házasításából készült Carassia Classic és a megjelenés előtt álló első évjáratos tételük neve mellé is. 

A Sauska-pezsgőknek sem ez az első sikerük a pezsgővilágbajnokságon. Idén A Sauska NV Brut (70% furmint, 20% hárslevelű, 10% chardonnay) és a Sauska NV Brut Magnum (60% furmint, 30% hárslevelű, 10% chardonnay) aranyat, a Sauska NV Rosé Brut (70% furmint, 20% hárslevelű, 10% pinot noir) ezüstérmet érdemelt.

A somlói Kreinbacher pincészet most egy ezüstéremmel tért haza a megmérettetésről, amit a 2017-es Extra Dry Magnum (58% pinot noir, 25% chardonnay, 12% furmint, 5% juhfark) pezsgőjük érdemelt ki.

A CSWWC idei, kilencedik kiadására rekordszámú, szám szerint 21 országból érkezett be közel ezer tétel. A 11 napig tartó értékelési folyamat során 147 tétel kapott arany és 249 pezsgő ezüstérmet. „Lenyűgöző minőségű tételeket kóstoltunk és a legszebb, hogy az éremgyőzelmek egyaránt érkeznek a legnagyobb és legismertebb házaktól és régiókból és a legkisebbektől, eddig felfedezetlen régiókból is”, nyilatkozta Essi Avellan, Master of Wine, a verseny társalapítója.