A világ két végéről fognak össze a magyar vendéglősök

2021. 02. 19., 11:52
Gasztrohírek
2554
By

Újra főzhet végre a Gléda Vendéglő stábja. 

Deli János és Kerekes Sándor klasszikus óbudai vendéglője is bezárni kényszerült a vírushelyzet miatt, de most újra dolgoznak: az óbudai anyaotthon lakóinak szállítanak ételt. Szinte az utolsó pillanatban nem várt helyről, Új-Zélandról kaptak segítséget.

László András, az új-zélandi Anzil Hungarian Restaurant tulajdonosa mindenképpen segíteni akart a lehetetlen helyzetbe került magyar barátainak. Ők viszont adományok helyett dolgozni szeretnének: így született meg az anyákat segítő együttműködés.

Az Anzil hetente egyszer jótékonysági vacsorákat tart Új-Zélandon, a bevételből pedig Óbudán, a Glédában főznek heti rendszerességgel 80-100 adag ételt az anyaotthon számára - így pedig pár napnyi plusz jövedelmet tudnak biztosítani a vendéglőben dolgozó kollégáiknak.

A világ másik végén az első jótékonysági, természetesen magyar témájú vacsora éppen Valentin-napra esett és kirobbanó sikert aratott.

Ennek köszönhetően három nappal később már újra sürgés-forgás és jó illatok töltötték be a Gléda Vendéglő konyháját: ebédidőben pedig Deli János és Kerekes Sándor saját maguk szállították ki a menüt az anyaotthon lakóinak.

A világot szó szerint átívelő magyar összefogás minimum két hónapig tart majd – a további folytatás pedig az Anzil étterem új-zélandi vendégeinek adakozó kedvétől is függ.

Amiben valószínűleg nem lesz hiba, hiszen az évek alatt komoly vendégköre alakult ki a magyar ízeknek és boroknak a földteke másik oldalán, László András pedig folyamatosan bővíti a magyar termékek kínálatát Új-Zélandon.

Forrás: Megyeri Sára