Koviubi tölcsérben, ez tényleg durva

2022. 05. 31., 20:45
Gasztrohírek
6701
By Gusto

Fazekas Ádám neve ismerős a fagyirajongók előtt, hiszen ő álmodta meg a díjnyertes Pisztácia Gyümölcsét, de a zöldfűszeres fetafagyija is sokak szívébe lopta be magát. 

Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin a legedzettebb fagyifanok is meghökkentek: koviubi a tölcsérben.

A kovászos uborkás fagyi poénnak indult, de annyira megtetszett az embereknek, hogy nyáron bekerül a kínálatba. Eredetileg egy főzőversenyre készült, ahol a vörösboros marhapörkölt és nokedli mellé szántuk. Elhoztuk a különdíjat, az embereknek pedig annyira bejött a fagyi, hogy sokan egy második gombócot is kértek belőle” - mesélte a koviubis fagyi történetét Fazekas Ádám.

Ezek után sejthető, hogy a kovászos uborkás fagyi nem klasszikus desszert: érdemesebb húsok mellé fogyasztani, így a grillpartik kiegészítője lehet. Akárcsak a Fazekas Cukrászda többi finomsága, a legújabb kreáció sem tartalmaz mesterséges adalékanyagot. És bár a cukor, vagy édesítőszer minden fagyi összetevője, az itt alkalmazott anyag édessé nem, inkább krémessé teszi a végeredményt.

Egy gyümölcs mégis része a receptnek, méghozzá az eper. Ám ez sem édesítőként, hanem a savtartalmával érvényesül, ami még intenzívebben kiemeli a kovászos uborka ízét.

Fotók: Fazekas Cukrászda