Már keresik az idei Év Strandételét

2022. 06. 29., 17:40
Gasztrohírek
6704
By Gusto

A Balatoni KÖR nyolcadszor hirdeti meg az Év Strandétele versenyt.

Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat. 

Szintén újdonság, hogy idén szeretnének vegetáriánus, illetve vegán különdíjat is kiadni, ezért külön biztatják a nevezőket, hogy ebben a műfajban is nevezzenek ételt, mivel ezen a téren kiemelten fontos erősíteni a balatoni kínálatot. 

Kritériumok

  • Az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készül,
  • egyszerű, de kreatív, nyárias,
  • gyorsan és akár büfékben is elkészíthető, illetve bisztró kategóriában idén már lehet nevezni különlegesebb ételeket is
  • akár elvitelre is alkalmas,
  • szerepel a vendéglátóhely kínálatában.

 

 

 

A verseny

A Balatoni KÖR augusztusban 4-én osztja majd ki a díjat, miután július 25-ig előválogatással kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételek közül.


Jelentkezni július 15-ig lehet az info@balatonikor.hu e-mail címenmegadva 

* a nevezett hely elérhetőségét: cím, emailcím, kontaktszemély és telefonszáma,

*a nevezett legfeljebb két strandételt, ételfotóval és rövid leírással:

  • alapanyagok, elkészítése pár szóban, az étel, illetve nevének története (ha van) és annak tömör indoklása, miért tartják ideális strandételnek. 

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy strandbisztróban elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet máshol is átvegyék, ezzel megújítva a strandgasztronómiát. 

Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek (pl. sült kolbász, palacsinta) sem kivételek, amennyiben máshogy, esetleg sokkal jobban készítik a megszokottnál.

A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem is indulhat, vagyis nem kell közvetlenül strandon lennie, elég, ha a parthoz közeli a hely. A szervezők többtagú zsűrit kérnek majd fel, hogy győztest válasszon.

A zsűri tagjai minden helyszínen több ételt is megkóstolnak majd, hogy teljes képet kapjanak a büfé kínálatáról, és az egyes helyszíneken döntik el, hogy mely ételek lesznek esélyesek az Év Strandétele címre.

Forrás: Balatoni Kör / Fotók: Heim Alexandra