Gyula és Békés vármegye lesz a 46. Utazás Kiállítás díszvendége

2024. 01. 11., 19:10
programajánló
611
By

Minimum száz négyzetméteres standon mutathatják be Békés értékeit a kiállításon – mondta Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, a kiállításra létrehozott vármegyei munkacsoport vezetője. Kiemelten fókuszálnak az aktív turizmusra, amely során meg tudják mutatni egyebek mellett a gyalogos és kerekpáros túraútvonalakat, a vármegyei kastélyokat; a Körösök és a holtágak vidékét, a horgász-, vadász-, agro- és lovasturizmust is ki tudják emelni.

A termálvizek miatt jól lehet kommunikálni az egészségturizmust; a gasztronómia terén pedig a gyulai pálinka- és a csabai kolbászfesztiválra, valamint a sörre és az itt élő nemzetiségek különleges ételeire szeretnék felhívni a kiállítás közönségének a figyelmét.

A természeti értékeket és az ökoturizmust a Körös-Maros Nemzeti Park képviseli majd, az Alföld Slow Egyesületen keresztül pedig a vármegye kisebb települései is meg tudják mutatni magukat és értékeiket, így például a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt, a lőkösházi Bréda-kastélyt, de Gyomaendrőd, Békés, Orosháza is képviselteti majd.

Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke felidézte, hogy a testületet keresték meg az utazás kiállítás szervezői tavaly ősszel, hogy Békést, azon belül is kiemelten Gyulát szeretnék idén díszvendégnek felkérni. Elmondta: Békés Romániával határos, nem szabad elfelejteni, hogy az ország keleti szomszédjával bővülnek az energia- és útkapcsolati lehetőségek, nagyszámú fizetőképes román kereslet jelenik meg, mindezek, reményei szerint, tovább bővülnek a rendezvény után. (MTI)

(A fotón a gyulay Almásy-kastély)