Ingyenes kiberbiztonsági rendezvények októberben

2023. 10. 09., 14:07
programajánló
647
By

Hazánkban több felmérés szerint a vállalkozások annak ellenére sem fektetnek még elég hangsúlyt a kiberbiztonságra, hogy sokan már elszenvedői is voltak egy-egy támadásnak – olvasható az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért közleményében.

„Az IVSZ aktív részvételével zajló DigitalTech EDIH program éppen azért csatlakozott a hazai kiberbiztonsági hónap eseményeihez, hogy segítse a felhasználókat a fenyegetések beazonosításában, felismerésében és az azokra való gyors reagálásban. Ingyenes kiberbiztonsági rendezvényeinken nemcsak a gyakorlott szakembereket várjuk, bárki hasznos tudást szerezhet eszközei, adatai, vállalata jó hírnevének megőrzéséhez.”

Future Trends in Cryptography

  • Dátum: 2023. 10. 10. 15:00 –18:00 óra
  • Helyszín: EIT Digital CLC, Budapest, Bogdánfy u. 10/a

Nemzetközi szakértők – többek között az Ethereum, a NIST, a ZAMA vagy az AIT képviselői – hozzák el a következő évek legfontosabb kiberbiztonsági trendjeit a kriptográfia területéről. A rendezvény neked szól, ha foglalkoztat a posztkvantum kriptográfia, a teljesen homomorf titkosítás, a blockchain vagy a kvantumkriptográfia. Az előadások angolul zajlanak és online is követhetők.

Regisztrálok

Electrosub

  • Dátum: 2023. 10. 11–12.
  • Helyszín: Lurdy Ház, 1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12–14.

Izgalmas előadásokkal és beszélgetésekkel várjuk az ingyenesen látogatható Electrosub konferencia és kiállítás vendégeit október 12-én délután a DigitalTech EDIH szekciójában. Tudd meg, hogyan lehet kkv-ként nagyvállalatokkal közösen innoválni, milyen területekre kell nagy hangsúlyt fektetni, ha egy nagyvállalat beszállítójává szeretnél válni, illetve hogyan készülhetsz fel az újabbnál újabb kiberbiztonsági kihívásokra.

Regisztrálok

TTX: Kritikus infrastruktúrák kibervédelme

  • Dátum: 2023. 10. 17. 10:00–12:00 óra
  • Helyszín: EIT Digital CLC, Budapest, Bogdánfy u. 10/a

Egy komoly témáról könnyed, szórakoztató gyakorlaton keresztül ismerheted meg a kritikus infrastruktúrák elleni kibertámadások elemzését. Mint a filmekben: egy ország több kritikus infrastruktúráját (például villamos energetikai-, vízvezeték-, távközlés-, közlekedés és pénzügyi rendszerek) összehangolt kibertámadás ér. Az interaktív gyakorlaton megtanulhatod ezen támadások csapásmérési kapacitásának elemzését, mely hozzásegít az éles helyzetekben való gyors és hatékony intézkedéshez. A workshop egyaránt szól kezdő és haladó kiberbiztonsági szakemberek, jogalkotásban részt vevő szakértők és kutatók számára is.

Regisztrálok