A japánok ginben is a legjobbak
A japán whisky lelkes rajongóiként most újabb felfedezést tettünk. Ginben is ők a legjobbak. Szerintünk.
Japánban az első, Suntory névre hallgató whiskylepárlót 1899-ben alapították, amely csakhamar a modern japán whiskygyártás etalonjává vált.
A cég 2014-ben egyesült a Beammel, most itt az első közös ginjük.
A Roku azért is különleges, mert a hagyományos ginfűszerek mellett az igazi japán ízt a cseresznyelevél és virág, a sencha és gyokuro tea, a sansho bors és a yuzuhéj viszi az italba.
Az eredmény lenyűgöző.
Elképesztően tiszta illatában a megfoghatatlan, sejtelmes egzotikum mellett citrusaromák és fehér virágok parfümje kavarog. Fehér ibolya, jázmin, akác jut eszembe elsőre, de mire megragadnám, már el is illan.
Ízben is az éteri tisztaság a legjellemzőbb vonása. A citrusok, boróka mellett itt is meglebbennek a fehér virágok. A japán fűszerek egzotikuma felerősödik, de az utolsó kortyig kiegyensúlyozott az ízkép.
Mi tisztán ajánljuk, de a képen látható minőségi tonikkal is fantasztikus.