A szilva az idei Gyulai Pálinkafesztivál főszereplője
Huszonnégy gyártó több mint száz terméke mutatkozik be az április 12. és 14. között a 20. Gyulai Pálinkafesztiválon.
A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényén 24 főzde több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók.
A 2018-ban először palackozott Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkájának alapanyaga idén a szilva lesz. Szilva a konyhában címmel exkluzív programot is szerveznek a közeli Almásy-kastélyban, amelynek során bemutatják az ételek és a pálinka kapcsolatát.
A látogatók számára mesterszakácsok által készített receptfüzet készül, amely bemutatja, hogyan érdemes a különböző ételeket pálinkával ízesíteni.
A fesztivál kísérőrendezvénye lesz a Brillante - 2019 Pálinka és Párlat Verseny, amelyen a kereskedelmi főzdék, a bérfőzetők és a magánfőzők versenyében hirdetnek eredményeket. A megmérettetésre tavaly 850 minta érkezett.
(forrás: MTI) nyitókép forrása: szupermenta