Itt az első magyar organikus gin

2021. 06. 28., 20:11
Spiritusz
5405
By Gusto

Az Agárdi Pálinkafőzdét nem kell senkinek bemutatni, számos hazai és nemzetközi díjat zsebelt be termékeivel, és már 2012-ben, jóval a divathullám előtt elkészítette első ginjét, amelyet aztán új formában, szélesebb portfólióval és tökéletesített receptúrával 2018-ban mutatott be a széles közönségnek.

Az Agárdi Pálinkafőzde azóta teljes gin portfóliót is létrehozott. Ennek legújabb tagja az Agárdi Organic Gin, amely mind a környezettudatosság, mind a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve új minőséget képvisel a hazai ginek piacán.

A Magyarországon készített ginek közül ez az első és eddig egyetlen, amely a biocertifikációhoz szükséges szigorú előírások betartásával és ellenőrzésével készült. 

Az Agárdi Pálinkafőzde egyedi receptúra alapján készíti új italát. Az organikus gin szűretlen, a növényi olajok miatt némileg opálosabb a színe, gazdagabb ital, mint a klasszikus, jól ismert gin.

Mivel a készítése során felhasznált növényi anyagok valóban vegyszermentesek, így az alkoholban kiázva rendkívül tiszta italt eredményeznek. Az Agárdi Organic Gin többrétegű, komplex ízvilággal rendelkező, virágos jegyekben gazdag ital.

Az Agárdi jelenleg háromféle ginnel van jelen a hazi piacon. A már említett első, a klasszikusnak mondható Agárdi London Dry Gin mellett nagy népszerűségnek örvend az Agárdi Chameleon Gin is, amely a gin játékosságának legnagyszerűbb példája, hiszen tonikkal keveredve megváltoztatja a színét.

A legújabb termék pedig az Agárdi Organic Gin. A ginek 17 fajta gyógynövényt tartalmaznak, ezek legjellegzetesebbjei a boróka és a levendulavirág. Alkoholtartalmuk 43 százalék, és 500 ml-es kiszerelésben elérhetőek.

Tonikkal, és anélkül is egyedülálló italok.