Ha van a balatoni vörösbornak szívcsakrája, akkor az itt található
Bökő Dávid Tihany a Balaton Partján 2019.
Ez a kedves, könnyű kékfrankos-zweigelt harminc éves tőkéken termett, spontán erjedt, majd fél évet töltött magyar tölgyfahordóban. A házasítás derítetlenül-szűretlenül került a palackba.
Illata frissen facsart meggylé, frissességét napok múlva is megőrzi.
Gyümölcsössége mellett tapintható az ásványosság, finom, sós villanások a gyümölcstesten.
Amikor teljes szépségében kinyílik, aromajegyei között feltűnnek fűszerek, gyógynövények is.
Tanninja jelzésszerű, sava üdítő. Legnagyobb meglepetés az alacsony, mindössze 12% alkoholtartalom.
Ja, és nagyon bírom a címkét: képeslap 1928-ból.
Bökő Dávid édesapjával együtt, organikus szemlélettel műveli 10 hektár szőlőjét. Tihanyban kékfrankost és zweigeltet, a csopaki és füredi dűlőkben olaszrizlinget és sárgamuskotályt nevel.
Tihany mindig izgatta a fantáziámat. Többször bejártam biciklivel a félszigetet és olyankor beszippantott mediterrán hangulata.
Ha van a balatoni vörösbornak szívcsakrája, akkor az itt található. Bökő Dávid is nagyon hisz abban a hat hektárban, szerinte ott lehet a legjobb szőlőt termelni. Ez a bor azt bizonyítja, igaza van.
A bort 2950 forintért vettük a Bortársaságnál.