Ezekkel a magyar pezsgőkkel érdemes búcsúzni 2019-től

2019. 12. 30., 14:06
Buborékláz
4217
By

Nem a hazafi beszél belőlünk, egyszerűen csak tényleg egyre jobbak a hazai pezsgők. Ezek itt pedig a legjobbak. Szerintünk. Ráadásul nagyon jó áron. BUÉK!

Kreinbacher Prestige Brut

Egyik nagy kedvencünk. Szépen érvényesül benne a terroir sós-ásványos karaktere, amelyet keretbe foglal a citrusokból, mezei virágokból álló aromavilág. Nemes, elegáns, csontszáraz a korty. 100% furmintból, négy alapborból keverték ki ezt a pazar pezsgőt.

Érlelési idő: minimum 24-30 hónap; Dosage: 8,5 gramm/liter

5900 Ft

Kreinbacher Rosé Brut

A birtok stílusának kulcsa az elegancia. Abból viszont van bőven ebben a pezsgőben. Friss, gyümölcsös, légies, kifinomult. Buborékjai finoman olvadnak a szájban, epres, lila virágos aromákat hagyva maguk után. Savassága citrusos, grapefruit és lime, feszesre húzza a pezsgő szerkezetét.

Érlelés: minimum 15 hónap Összetétele: 58% pinot noir, 37% chardonnay, 5% vörösbor (kékfrankos, pinot noir és syrah) Dosage: 8,5 gramm/liter

5300 Ft

Légli Villa Boclar 2015

Furmint és rajnai szépen kicentizett házasítása. Légliék 37 hónap után degorzsálták a palackokat. Fehér húsú gyümölcsök, őszibarack, lime, ananász és finom seprős aromák illatban. Ízben a gyümölcsökhöz társul a citrusos frissesség. Buborékjai krémesek, a korty puha, izgalmasan összetett, és hosszú, lecsengésében leheletnyi ásványosság.

7500 Ft

Sauska Brut Rosé

Fele furmint, másik fele chardonnay, hárslevelű és pinot noir házasítása. Természetesen tradicionális módszerrel készült, több mint 15 hónapig érett palackban.

A szőlő 100%-ban tokaji területekről származik, a Medve-, Birsalmás, Úrágya és Istenhegy-dűlőkből, valamint a Padihegyről. Gyönyörű lazacszín. Illata gyümölcsarzenál: eper, meggy, cseresznye, de ahogy nyílik, meg-megvillan a rózsa is.

A dosage: 9 gr/liter

4850 Ft

Demeter Zoltán Rosé Brut

Az Újhegy furmint alapborát a Kakas-dűlő cabernet farnc-jával házasította Demeter Zoltán, a palackokat 5 hónap érlelés után degorzsálta. A fehér húsú és a piros bogyós gyümölcsök aromáinak izgalmas elegye.

Már illatban is ott figyel az ásványosság, ízben, lecsengésben még meghatározóbb. Csontszáraznak ható, elegáns, krémes szerkezetű pezsgő.

Dosage: 4,5 g/l

5900 Ft