Ilyen a sauvignon blanc, amikor habzik
A sauvignon blanc nem éppen pezsgőalap, de második hazájában, Új-Zélandon úgy tűnik, elkerülhetetlen, hogy buborékos formában is profitáljanak belőle.
Mivel Herczeg Ágnes, a Lidl stratégiai tanácsadója és márkanagykövete, a londoni Wine and Spirit Education Trust (WSET) diplomása, nemzetközi borakadémikus ajánlja, gondoltuk, ránézünk.
Szóval ez az új-zélandi habzóbor a hozzáadott szén-dioxidtól pezseg, amúgy nagyon profi, finom kis buborékokat pöfékel az éterbe.
Egyébként manapság van ennek divatja még Dél-Afrikában is.
Nagyüzemi cucc, ez nem kérdés, szóval ebben nem érdemes nagyítóval keresni a terroirt és a borász sós könnycseppjeit.
Saját műfaján belül azonban vállalható, élvezhető és valóban ajánlásra érdemes.
Illatában őszibarack, lime, bodza, háttérben szelíd csalán. (Cseppet sem csíp!)
Buborékjai, akárcsak a komolyabb pezsgők esetében, itt is a krémes struktúrát építik.
Ízben mindazt hozza, amit illatban ígér. Megfejelve lime-os, citromos (+egy kis egres), frissítő zamatokkal.
Tipikus buli- és piknikbor. A fiatalokat jó esetben edukálja és a minőségi borfogyasztás felé terelgeti, ami soha nem a mennyiségről, hanem a qualitásról szól.
Tekintve, hogy a világ másik végéből érkezett a Lidlbe, 2799 forintért tulajdonképpen egész maradandó élményt ad. Két-három palackkal érdemes beszerezni belőle és a megfelelő pillanatban villantani vele.