Kedvenc pezsgőnk Köveskálról
Szeretjük a Pálffy pincészetet, és ezért külön öröm volt, hogy pezsgővel is debütált a piacon. Ráadásul roséval.
Spontán erjedt az alapbor, aztán Szentesinél Budafokon pezsgősítették.
A Szentesi-féle bérpezsgőpincészet a 2009-es évjárattal indult. A borászoknak azóta sem kell mást tenni, mint a kiváló minőségű alapbort leszállítani a budafoki pincébe, a többi már Szentesi József dolga.
A mészkő pince minden tekintetben ideális, annak idején is hasonló célt szolgált.
A Pálffy rosé 100% pinot noir, pezsgőnek szüretelve. Halvány (baba)rózsaszín. Elegáns szín, bizonyos fénytörésben szinte fehérnek látszik. Visszafogott, kristálytiszta illat: hűvös, piros gyümölcsös, erdei szamóca, málna és eper, plusz ásványok.
Elképesztően finom, elegáns, hosszú íz a fent említett szamóca-málna-eper gyümölcsarzenállal.
A textúrája selymes-bársonyos, ínysimogató. Utóízében sejtésnyi mogyorós aromák.
Egyetlen fájdalmunk, hogy 6450 forintért csöppet túl van árazva. De hát ettől szenved a magyar borpiac 25 éve.
:(