Óriási pezsgőélmény 10 ezer forintért

2023. 05. 27., 19:46
Buborékláz
2975

Ez az olasz pezsgő képes versenyezni a champagne-nyal.

Nem véletlen, hiszen a nevében is benne van, palackba zárt lóerők. Az autómárkához ugyan nincs köze, csupán annyiban, hogy 2021-től három éven keresztül Ferrari pezsgővel locsolják egymást a Forma-1 győztesei. 

A champagne-nyal versenyképes olasz pezsgőt Giulio Ferrari találta fel az észak-olasz városkában, Trentinóban, 1902-ben. Később, örököse nem lévén, konkurensére, Bruno Lunellire hagyta a boltot.

A Ferrari pezsgők sztoriját többször megénekeltük már, lévén az olasz pezsgő elkötelezett rajongói. 

Az aktualitást most az adja, hogy a Lidl-ben legnagyobb meglepetésünkre szembe jött az olasz pezsgőház belépője, a Ferrari Brut 9 999 forintért. 

Főszerkesztőnk az elmúlt két évtizedben soha nem lankadó lelkesedéssel mesélt a Ferrari pezsgőkről, úgyhogy nagyon megörültem, amikor a Lidl-ben szembejött velem ez a kedves brut. 

Kitöltéskor zajos habzás, ami hamar elcsendesedik. Utána csodás zöld-sárga, csendesen buborékoló pezsgő marad a pohárban. 

A pezsgő dugótól a talpáig chardonnay-ból készült, természetesen méthode traditionnelle, vagyis palackban érlelt eljárással. Amúgy 20 hónapot töltött palackban.

Illatában zöldalma, grapefruit, őszibarack, szőlő, fehér virágok, mézes akác és fehér orgona. Ízben a a fehér húsú gyümölcsök mellett a citrusosság és az ásványosság a meghatározó.

Textúrájának eleganciája, a buborékok mesterien finom krémessége messze felülmúlja alappezsgő mivoltát. 

Lecsengésében az intenzív, citrusos-zöldalmás aromák mellett diszkréten megjelennek a toast effektek, az élesztős ízek is. 

Számomra bármelyik neves champagne ház hasonló kategóriájú pezsgőjével felveszi a versenyt, legyen az Moët, Veuve-Clicquot vagy Deutz brut.

Fotók: gusto.hu